Dette tannsettet har vært «underbehandlet » i mange år. Pasienten har ikke fått utført nødvendig tannpleie og ønsker nå en totalbehandling for å få fine funksjonelle tenner.

Omfattende rekonstruksjon av tannsett

Tannsett som dette krever en omfattende behandling for å få et godt resultat. Overkjeven behandles med forskjellige kronetyper, stor sett gull/porselenskroner i jekselområde og hele porselenskroner  på fortennene.

I underkjeven hadde den manglende tannbehandlingen fått mer alvorlige konsekvenser. Et par av jekslene hadde utviklet alvorlige infeksjoner rundt røttene og måtte trekkes. Disse ble erstattet av broer fremstilt i gull og porselen. Fortennene i underkjeven ble først bleket og deretter behandlet med nye composittfyllinger.

Underveis i behandlingen ble det tatt hånd om den tilstedeværende tannkjøttsbetennelsen. Det ble utført nøye puss og tannstensrens i hvert område av munnen som likevel var bedøvet. Nøye innstruksjon i munnhygiene ble gitt og med god oppfølging fra pasienten vil han kunne smile og tygge med egne tenner resten av livet.

For mange pasienter vil en slik behandling oppleves som en » ekstrem forvandling » med økt selvtillit og forbedret livskvalitet.